vildavardagen.blogg.se

Mat gjord på kött av vilt, enkla recept på husmanskost, mat med enkla ingredienser, man tager vad man haver recept❤️

inlagda päron i cognac

Min farmor hade inläggningar av alla de slag. Den här hösten blev jag överlycklig när jag såg att min svärfars päronträd bar frukt. Och snäll som han är så fick jag ta så mycket jag ville av dem.



Och visst är det härligt med oträndiga efterrätter Ala farmor.

Så gjorde jag: 

Päron efter behag
Socker
Vatten
Cognac 

Skala päronen och ta bort kärnboet. Koka päronen i vattenlag i ca 20 min eller tills de känns mjuka. Häll i cognac.
Lägg päronen i rena burkar och häll lag över dem så att de blir täckta. Förvara svalt.

I all hast tog jag också med lite plommon. Plommon en tvättades och sattes i rena burkar. Jag varvade med socker. Häll rom över (själv hade jag mörk) så att det täcker frukten.  Förvara svalt.

Ser fram emot att ha mysiga höstmiddagar och kunna bjuda på inlagd frukt med vaniljglass ❤️


Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: