Efter att ha legat hemma hela veckan i höst flunssa vakande jag på lördagen äntligen frisk. Och vad passar bättre än vacker höst dag än att plocka svamp. Jag är rätt så dålig på svamp och plockar bara kantareller och trattkantareller då jag är ensam.Och svamplycka hade jag. Två korgar fulla med kantareller på två timmar. Eftersom vår egen frys börjar vara rätt så full så fick våra grannar ta del av vår kantarellskörd.

Köttbullar:
500g maletkött (jag hade hjort)
1 påse fransklöksoppa (typ blå band)
1 ägg
1 burk gräddfil
2 matskedar skorpmjöl
salt och peppar
Lägg ungnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en buke. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma köttbullar enligt önskad storlek. Det hjälper att fuktiga händer för smeten är rätt så kliddig.
Stek i ugnen i 10-15 min.

Katarellsås
Lök
Kantareller
Salt
Peppar
Vitpeppar
Matlagnings grädde
Soja
Stek löken och häll i svampen. Låt steka en stund så att vätskan minskar. Lägg i grädden, salt peppar och vitpeppar. Smaka av med lite soja.
Köttbullar är ocks härligt att ha som buffemat eller som kris mat (det är det min man kallar det när jag jobbar lång dagar och vi inte har nått i kylen).Har vi brunch på j