Under veckosluten försöker jag köra långkok. Idag är orsaken till grytan det att en ny jaktsäsong är i antågande och frysen behöver tömmas. Jag kör oftast utan recept och gryta är perfekt när det i kylskåpet finns grönsaker som behöver användas.
Jag använde:
1 kg kött (hjort)
Vatten
Lök
2 morötter
1 chili
2 buljongtärningar
1 tomat
Äppelmust
Eftersom jag själv styckar djur så fryser jag färdigt in kalopsbitar. Jag använder bitar av djuret som jag tycker är för fint för maletkött men som ändå inte går att använda till hel stek.
Stek upp löken, chilin och köttet i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Häll i vatten så att det täcker köttet. Lägg i morot i skivor, tomat i bitar, enbär och buljongtärningar. häll i några dl äppelmust. Skumma av vid behov.
När grytan puttrat i några timmar smakade jag av grytan med peppar, svartvimbärsgele och grädde.
Idag serverade jag grytan med ärter, gröna bönor och fredagens vinrester 🙈



